ЕСПЧ забрани на брат и сестра от Германия да сключат брак

Брат и сестра от Германия, които живеят като съпрузи и имат вече четири деца, загубиха в Европейския съд по правата на човека дело срещу германския закон срещу кръвосмешенията.
Европейският съд по правата на човека постанови, че  предишните решения на съдилищата в Германия, не представляват намеса в личния живот на ищците, съобщи „Rosbalt“. Това решение може да се обжалва в срок от три месеца във Върховната   палата на  ЕСПЧ.

Патрик Стюбинг на 3-годишна възраст е взет от социалните служби от семейството му и е предаден в  сиропиталище, а след това е бил даден за осиновяване. След 4 години в същото сиропиталище попада сестра му Сюзън, която била взета от друго семейство. Патрик не е имал контакт с биологичното си семейство до 2000 г., когато майка му умира. След това той научил за съществуването на по-малката си сестра.

Когато Патрик е на 20 години  той открива  16-годишната си сестра. Един месец по-късно  те вече имали сексуални отношения. С течение на годините    създали четири деца, две от които са инвалиди. Социалните служби взели трите по-големи деца  и ги дали в приемни семейства, пише  Дойче Веле. Самите родители отричат , че децата им са инвалиди. Те твърдят, че епилепсията на най-големия им син, Ерик, е свързана с преждевременното му раждане, а второто им дете има нужда от  „специални нужди“.

В Германия  кръвосмешение между кръвни братя и сестри, е престъпление, и Патрик вече има  няколко присъди, като е прекарал зад решетките   повече от 3 години. По отношение сестра му не са били прилагани никакви санкции, тъй като страда от психическо заболяване и не е напълно отговорна за действията си, съобщава BBC.  Според двамата – брат и сестра съпрузи, настоящите закони са остарели, и че трябва да се вдигне забраната за създаването на семейство от кръвни роднини.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *