Китайски „яйца на девственици“ (видео)

В град Дунян, разположен в източната част на Китай, има традиция – идването на пролетта се отбелязва с приготвянето на специален деликатес: „яйца на девственици“. Рецептата е проста: кокоши яйца се варят часове … в урината на млади момчета, чиято възраст е не повече от 10 години. За да се подготви този деликатес, в началните училища в тоалетните на града се поставят специални кофи и момчетата уринират в тях. В края на учебния ден кофите с урина се прибират от продавачите на деликатеса и започва процеса на готвене.

Специални големи тенджери с пълнят с кокоши яйца и се заливат с детската урина. Подготовката обикновено отнема цял ден. Първо яйцата се варят, след това се пробиват черупките, за да може урината да проникне вътре, след това варенето продължава на слаб огън, като се добавя урина ако е необходимо.

Готвенето се извършва по улиците на града, а всички желаещи да си купят деликатеса го ядат на място.

„Това е вкусът на пролетта“ – твърдят местните жители. Традицията, според тях, е много древна, като мнозина смятат, че консумацията на яйца, варени в урината на девственици пази от болести. Гостите на града обикновено не са склонни да споделят тази гледна точка и отказват да опитат деликатеса…

Related Posts

One thought on “Китайски „яйца на девственици“ (видео)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *