Пророчествата на Римския клуб, Великата Световна депресия и съкращаване на населението

Неотдавна  в една от статиите на ООН по политическите теми бяха очертани планове за   създаването на световно правителство, което ще наложи  строг контрол  върху въздействието на цивилизацията над околната среда, тъй като т.н.  нова ера на антропоцена (неофициално деление на геохронологичната скала, измислена от  еколога  Юджийн Стормер)  е  белязана от негативни и необратими въздействия върху планетата. Лишеното от властта на технократите човечество стремително върви към пропастта, а насрещният  вятър съживява прашните страници на малко известната книга с автори от малко известното общество    наречено „Римския клуб“ . „Предели на растежа“ (1972)   в действителност е  проект, който трябва да  намали  населението и да създаде    неофеодализъм, което фактически обрича „милиарди  хората на бедност“ (както се изразява йейлския икономист – Хенри Уолик, коментирайки книгата).

Масачузетския технологичен институт (MIT) е провел  изследване, което потвърждава заключенията на „Предели на растежа“. По този начин  ние можем да предположим, че  решителният момент, когато икономиката се срива, а „зелената“ полиция излиза по улиците, е дошъл и елитът  дава на проекта зелена светлина. Ако се вярва на Масачузетския технологичен институт, на планетата се чака неизбежен икономически колапс и „рязък спад в населението“, следователно, трябва внимателно да се отнесем към тезисите на „Римския клуб.“

За да се борят с държавния дълг  правителствата са принудени да вземат трудни решения, а заради  влошаващата се икономическа ситуация   улиците на европейските градове се  пълнят със самоубийци и  протестиращи. Може с увереност да се каже, че тези дългове са били изкуствено създадени от банкерите, с помощта на финансовите „пирамиди“. С помощта на  заеми с високи лихвени проценти, авторите на тази схема умишлено разоряват различни  активи, за да ги купуват  след това на безценица.

Световният елит продължава да  игнорира факта, че излизащите на повърхността проблеми са слабо свързани с недостига на ресурси, икономическите сътресения и пренаселеността. Като по-вероятен източник на проблемите се разглежда дейността на корпоративните структури, които са смесица от неумело централизирано ръководство   и откровени грабежи. А глобализацията е опустошително оръжие в ръцете на корпорациите, насочено срещу националния суверенитет и самоопределение.

За дълго време обект на грабеж са били богатите  на ресурси африкански и близкоизточни страни-колонии, постоянно държани под външен контрол. Сега това нещо вече се практикува и на Запад, пример за което е  ограбената Европа, където утежнените от икономическата криза   противоречия сега  се използват за прилагане на принципа „разделяй и владей.“ Това влиза в програмата на световното правителство,  координирана от мрежа  мозъчни тръстове, неправителствени организации и международни финансисти, специализирани  в разделение и поробване.

Пламенните призиви на мародерите към филантропия, достигащи от върха на исполинската камарила, богатееща с всяка изминала минута, звучат за всеки разумен човек, най-малкото странно.

Един от центровете на паяжината, изплетена от научните общности, водещи икономисти,   медийна пропаганда, климатолози, антрополози, неправителствени организации, мозъчни тръстове и защитници на правата на човека   е „Римският клуб „.

Бел. ред.: Целият анализ можете да прочетете ТУК на английски, а който има време може и да го преведе, за да го публикуваме изцяло за незнаещите чужди езици.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *