Русия прехвърля войски по границата с Иран в очакване на удари

Според информирани руски  източници, руските военни очакват, че  атака срещу Иран ще има  това лято  и са разработили план за прехвърлянето на руски  войски в Армения, която граничи с Ислямската република. Ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Виктор Озеров е заявил, че руският Генерален щаб е подготвил план за действие в случай на нападение срещу Иран.

Дмитрий Рогозин,  доскоро  руски  посланик в НАТО, предупреди против атака срещу Иран.
„Иран е наш съсед“, каза Рогозин. „Ако Иран бъде въвлечен  във война, това ще бъде пряка заплаха за нашата сигурност.“

Източник в руското министерство на отбраната твърди, че руската армия не вярва, че Израел има достатъчно военна мощ, за да надделее над отбраната на Иран, и вярва, че във военните действия ще бъдат включени и САЩ.

Намерението да се предислоцират  руските войски е предизвикано не само за защита на своите жизнени интереси в региона, но също така и като евентуална помощ за Иран в случай на нападение срещу него. Източникът допълва, че натрупването на руските сили в региона би могло да доведе до конфронтация между руската армия със силите на Израел, Съединените щати или и двете наведнъж.

Информирани източници твърдят, че руснаците очакват  „непредсказуеми последствия“ в случай на нападение срещу Иран, а някои от тях казват, че руските войски ще участват в евентуална война, защото това би застрашило жизнените интереси на Русия в региона.

 

Източник

http://30dumi.eu/2012/04/rusiya-kontsentrira-vojski-po-severnata-granitsa-na-iran-v-ochakvane-na-udari/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *