Сферата на Дейсън или как да взривим Меркурий

Да се затвори Слънцето в огромна сфера за  да се използва енергията му? Изпълнението на този фантастичен проект е по-близо, отколкото си мислите, но първо ще се наложи да се взриви планетата Меркурий, твърди The Daily Mail. Става дума за Сферата на Дайсън – „Това е нещо като сферична слънчева батерия“, – пояснява  журналистът Роб Уо.

Джордж Дворски, ръководител на  Institute for Ethics and Emerging Technologies е уверен, че след няколко десетилетия, ще бъдем в състояние да започнем строителството на Сферата на Дайсън, което с лихви ще покрива  всички   наши енергийни потребности. От къде може  да се вземат суровини? Ще трябва да се демонтира Меркурий, астероидите, и, ако е необходимо, Венера.

Дворски казва: сферата няма да бъде с твърда черупка, а  множество самостоятелни структури, които ще се въртят в орбита около Слънцето, като генератори. Според него, създаването на Сферата на Дайсън е  надежден начин в дългосрочен план да се осигури   човечеството с енергия, ресурси и жизнено пространство.

 

http://30dumi.eu/2012/04/ako-vzrivim-merkurij-mozhem-da-cherpim-neogranichena-energiya-ot-sla-ntseto/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *