Ще оцелеем ли ако дойдат извънземни?

Какво ще се случи със земните жители, когато извънземни посетят нашата планета? (Този въпрос е коректен, ако не се отчетат хилядите твърдения, че на Земята отдавна има извънземни и те вече са се съюзили с определена прослойка земни хора.)

Учени от цял свят представят различни хипотези за това какво ще се случи с нас при първия контакт с извънземни. Те се опитват да определят как ще се държат представителите на една извънземна цивилизация по отношение на нас? Ще бъдат ли агресивно настроени и ще се държат ли като завоеватели, или има шанс, че те ще дойдат при нас с приятелски намерения.

Повечето учени приемат, че извънземните ще бъдат агресивно настроени. С няколко нива над нас интелектуално и притежаващи по-напреднали технологии, извънземните същества може да се опитат да завладеят планетата, убивайки земляните, или да ги използват за техни специфични цели, например като опитни морски свинчета или роби.

Има и други предположения. Може би първият сериозен контакт с друга цивилизация ще бъде за нас „безболезнен“. Може би пристигането на извънземни на нашата планета няма да е за превземане и унищожаване, а с други цели: да споделят и да обменят ценен опит, или нещо подобно.

На този етап учените не знаят отговора на въпроса „какво ще стане с нас, ако извънземни пристигнат на Земята.“ Те могат само да обмислят всеки възможен сценарий, който може да се случи на човечеството, ако представителите на други цивилизации се решат на контакт с нас, обикновените смъртни хора.

Въпреки това учените вярват, че разумът на пришълците, които ще ни посетят един ден, ще е далеч по-съвършен от човешкия.

Related Posts

3 thoughts on “Ще оцелеем ли ако дойдат извънземни?

  1. Куп конски аки. Ако метафорична извънземна цивилизация има лоши намерения към нас то няма да се среща с нас, а направо ще ни унищожи, вероятно за секунди. По това съдя, че която и извънземна цивилизация се свърже с нас – тя със сигурност ще е доста по напреднала от нас щом ни е достигнала първа, преди ние да достигнем нея.

    1. Не им се връзвай на глупавата статия пич ,има си междупланетарен съюз ,както и галактически нямат основание да ни избиват !

  2. Хайде сега и ти :) разполагаш ли с абсолютни факти и доказателства – или просто е метафорично?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *