Човекът и маймуната нямат общи предци – версия

Миналия месец в Института за екология и еволюция към Руската академия на науките на  среща на Междуведомствена група за изследване на населението под председателството на доктора на биологичните науки  Ариадна Филиповна  Назарова в рамките на четири часа са били търсени и открити редица сензации. Едната от тях е, че човекът и маймуната всъщност нямат нищо общо, пише Сергей Еремеев в newsland.ru.

Научните наблюдатели, които със сигурност ще  използват тази информация, вероятно ще имат няколко варианта за заглавия: „Извънземен произход  на човечеството“, „Еволюция  на човека? Не, инволюция „, „Руски учени срещу Чарлз Дарвин. “

Накратко, човекът никак не произхожда от маймуната. И действително у хората и маймуните не са били намерени на земята  техни предци, които да потвърдят еволюционната теория на Дарвин.

И сега за докладите на тази среща. Първият доклад бе на доктора на биологическите науки Александър Белов.

Вторият – на академика от Руската академия на естествените науки Андрей Tюняев.

Докладът на Александър Белов е посветен  на  нови археологически находки. От дискусията последва, че появата на човека, или формирането на човека, е вървяло далеч не по Дарвиновия начин – от маймуната към човека, а в обратен ред. Просто казано, маймуната може да е резултат на човешката деградация.

Втори  вариант –   маймуната и човека може да са независими биологични клонки, несвързани помежду си.

Тези констатации Белов  прави въз основа на проучване на изкопаеми  образци на челюсти  и отделни зъби, черепи и други кости.

Докладът на Андрей  Tюняев е посветен на проблемите на африканската теория за произхода на човека и е подготвен съвместно с Харвардския университетски професор Анатолий Kльосов.

Докладът ясно показва, че на базата на  внимателно проучване на стари данни и нови масиви бази данни,  картината на разселването на човека  по повърхността на земната повърхност приема различна форма, в която африканските човешки популации не са генетични предци на други хора на земята.

Тогава какво са те? Само една странична клонка, изчезнала преди 130000 години от територията на това, което сега е руската равнина и Източна Европа.

Именно главната популация,   живяла на руската равнина, е предшествала съвременния европеиден човек.

Тюняев доказва, че от негова гледна точка, човешкото развитие прилича на процеса на деградация, при който  историческия човек, колкото по-далеч е бил  от Руската равнина, толкова повече е деградирал.

И от гледна точка на генетиката, трансформацията на скелети и промените в цвета на кожата, са естествен резултат на процесите на деградация.

Така, четиричасовата среща беше споена от обща тема – произхода на човека.

По общо мнение – въпросът за първоначалната поява на човека на земята е доста тъмен. И затова не може да се отхвърли дори такава екзотична версия, като появата на човек на земята от космоса.

В полза на тази последна версия свидетелстват  най-малко два факта.

1 . Всъщност у модерния човек не са открити древни биологични предшественици.

2. Дори най-древните находки доказват за изправения човек, че пръстите на краката му  не са като при маймуните. И най-важното – в човешкия геном не са открити генетични маркери, които да са на възраст повече от 260 000 години.

Но в полза на инволюционната теория свидетелства не само промяна във външния вид, но и структурата на костите.

Деградацията се вижда ясно при австралийските аборигени.

Според данните на антрополози и генетици, съвременните хора са пристигнали в Австралия преди около четиридесет хиляди години. Находките, датирани на тази възраст, са  много по-прогресивни в своята структура, отколкото показателите на сегашните местни аборигени на този континент.

Ако древните черепи имат дебелина от два сантиметра, след това у съвременните австралийски  аборигени черепната кост е един и половина см, и тя се различава с много по-примитивна структура, която, разбира се, показва деградация на системата за формиране на черепа.

По време на срещата  в Института по екология и еволюция на  Руската академия на науките са присъствали специалисти в различни области. Доктори на биологичните науки, медицина, водещи специалисти за системен анализ. Всички са се обединили около мнението: докладчиците вероятно са прави.

Така че ние  с вас, скъпи приятели, сме потомци на древните космонавти, астронавти, извънземни. Или богове – както искате.

Единственият въпрос е откъде, кога и защо са дошли на тази прекрасна планета, която ние наричаме Земя?

Но това е една неизчерпаема тема за пишещите фантастика.

Related Posts

One thought on “Човекът и маймуната нямат общи предци – версия

  1. Много добре е заключена версията! Браво това една от статиите ,в която пише истината ! Няма никаква фантастика ! Не липсват и доказателства :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *