Блогър в Англия разследван за реклама на традиционното християнско семейство

Във Великобритания  християнски блогър, който пише под псевдонима архиепископ Cranmer, е в процес на разследване от Управлението по рекламните стандарти (Advertising Standards Authority) за реклама на  кампанията „Коалиция за брака.“

„Коалиция за брака“ е кампания, чиято цел е да се запази настоящото определение на брака като съюз между един мъж и една жена, пише  invictory.org.

Разследването започнало след като в управлението получили анонимна жалба срещу блога, където е поставена реклама на   петиция за подкрепа на „Коалиция за брака.“

В жалбата рекламата е наречена „оскърбителна“ и „хомофобска.“ На автора на блога е дадено време до 21 май да отговори  на такива изявления.

Авторът, чийто блог е 24-ти сред най-влиятелните блогове във Великобритания, не смята, че обявата е обидна.

„Аз не виждам смисъл от цензура. В   рекламата няма нищо обидно. Насърчава се кампания, която призовава за оставяне  на закона непокътнат. Това е скандално –  да се счита за хомофобска. Скандален е и фактът, че Управлението по рекламните стандарти поставеня подобни обвинения без дори да я изучи, преди да изисква  нещо „- каза той.

Критиците казват, че председателят на Управлението по рекламните стандарти , лорд Крис Смит, е вицепрезидент на Кампанията за еднополово равенство   (Campaign for Homosexual Equality)  и се обявява яростно в подкрепа на гей браковете. Той също е сред тридесетте най-влиятелни  гей мъже в британската политика, според Pink news.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *