Британското правителство публикува доказателства за НЛО

Инцидент  с НЛО, станал през 1950 г., е убедил британското правителство в съществуването на „летящи чинии“. Това се потвърждава от документи от архивите на британския премиер Уинстън Чърчил, публикувани от Кеймбриджския университет.

През 1952 г. пилотът на изтребител от британските военновъздушни сили Ролан Хюз, връщайки се в базата след тренировка в небето над Западна Германия, видял НЛО,  прелетял пред него с „невероятна скорост „. Обектът засекли и военните радари. Техните показания свидетелстват, че неидентифицираният обект се е движил със скорост, която не могат да достигнат никакви самолети или ракети по това време.

Хюз докладвал за инцидента на началниците си, а скоро след това е поканен на среща с тогавашния британски министър по продоволствието (!) Сандейс Дънкан, който по-късно оглавява Министерството на отбраната. Разговорът се е състоял в базата на британските ВВС в Западна Германия.

Първият въпрос, зададен на 23-годишният пилот от Сандейс е – колко бири Хюз е изпил предишната вечер. Въпреки това, историята на пилота в крайна сметка убедила  министъра, че бирата няма нищо общо с това. Според документите Хюз заявил, че е видял светкавица със „сребрист цвят“, а като се приближил той видял, че обектът представлява  „сребърен метален диск.“ Повърхността му била „лъскава като фолио“ и е бил „без нито една кухина или изпъкналост“. Хюз, по думите му, с „невероятна яснота видял кораб“ с отражаващо покритие и напълно гладък корпус с около 30 м диаметър.

Сандейс, впечатлен от това, което чул,  написал доклад на началството. Според документите, министърът счел  историята на Хюз и показанията на радарите като „убедителни доказателства за съществуването на НЛО. „Нямам никакво съмнение, че Хюз е видял феномен, подобен на тези, описани от множество наблюдатели в Америка -, пише Сандейс – Докато бъдат представени убедителни научни доказателства, би било изключително неразумно да се  вярва, че „летящите чинии“ може да бъдат   проява на масова истерия. „

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *