Динозаврите стоплили климата с газовете, които отделяли

Отходните газове на огромните динозаври, живяли преди 150 милиона години, може да са довели до изменение на климата, считат  учени от Ливърпулския университет Джон Мурс.

Бактериите, които предизвиквали образуването на метан, са били използвани в  организмите на   динозаврите  от групата на зауроподите, за преработка на растителна храна, твърдят учените.

Заедно тези огромни животни, отличаващи се дълги шии и опашки, са произвеждали достатъчно количество метан, за да повлияят на климата на Земята през мезозойската ера. Така например, теглото на диплодока, един от най-големите видове динозаври, от групата на зауроподите, е достигало 150 тона.

Учените са изчислили, че общото количество   газове, които   са „изработвали“ е било приблизително   472 тона годишно, което  е  довело до  затопляне на климата.

Бел.ред. Докъде могат да стигнат в идиотизма си тези, които ни убеждават, че климата се затопля, предполагам ви е ясно. Излиза, че пърденето и сега е осъдително явление, защото вреди на околната среда…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *