Геймърите стрелят много по-точно по истински хора

Играейки на компютърни стрелци, хората се научават да владеят истинско оръжие и, освен това, да убиват директно, целейки се в главата, пише Daily Mail. Брейвик е признал, че преди касапницата на острова е тренирал, играейки на Call of Duty, напомня изданието.

Но сега учените са направили откритие, което е повод за безпокойство поради факта, че със  същата цел може да  използват компютърни игри, например, организации като „Ал-Кайда.“

Участниците в експеримента отначало стреляли в компютърна игра, а след това трябвало да стрелят по манекен с истинско оръжие. Онези, които постоянно се занимават с такива кървави игри, улучвали целта в  главата  99% по-често, отколкото хората, които обикновено не играят компютърни игри. „Освен това участниците, които преди това се „обучавали “ с игри, 33% по-често улучвали други части на тялото“ – се казва в статията.

Не е изненадващо, че компютърните игри   подобряват точността:  в армията и полицията те вече се използват за обучение, казва  един от авторите на изследването Брад Бушмен, водещ курсове по психология и комуникации.

„Но това е първото изследване, което показва, че среднoстатистическият човек, който играе в кървави стрелби с реалистични човекоподобни цели, може да се научи да стреля доста по-точно,“ – се казва в статията.

„Това е добро или лошо, но геймърите усвояват уроци, които могат да бъдат прилагани в реалния свят“, заключава Бушмен. Той призовава учителите и политиците да се замислят над констатациите на изследването му: „Да не си мислите, че компютърните стрелци са само безобидно забавление в един измислен свят.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *