Гръцките министри се отказаха от заплатите си

Министрите на временното правителство на Гърция се отказаха от заплатите си по време на първото заседание на кабинета, съобщи гръцката държавна телевизия.

След изборите на 6 май гръцките политици не успяха да се споразумеят за сформиране на правителство. В тази връзка, един месец преди новите избори, насрочени за 17 юни, е назначено временно правителство с ограничени правомощия, оглавявано от председателя на Върховния административен съд   Панайотис Пикраменос. Гърция се бори с перспективата за неизпълнение на задълженията си, може да излезе от еврозоната.

„Бих искал в правителството  никой да не получи никакви пари от хазната. Ние всички имаме някакъв доход от основното си място на работа, така че аз не виждам никаква нужда от специални работни заплати за 30 дни „- каза Пикраменос на първото заседание на кабинета.

Министър-председателят добави, че очаква от подчинените си скромен начин на живот. „Аз не бих искал да имате лимузини, много пътувания и други подобни. Можем да  се задоволим с малкото, което сега ни дава   държавата,  която е изправена пред трудности „-, каза още Пикраменос.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *