Изобретиха пистолет, който изстрелва мълнии (видео)

Американецът Роб Фликенгер, четейки отново комиксите The Five Fists of Science за подвизите на физика Никола Тесла и писателя Марк Твен, създаде свое оръжие. Пистолетът, който се използва  от героите на комикса, стреля с мълнии.

Новото оръжие действа на основата на бобината на Тесла с високоволтов разрядник и  се захранва от  18 волтов акумулатор. При натискане на спусъка пистолетът изстрелва  светкавица с напрежение 20 киловолта, която може да поразява цели на разстояние от 10 м.

Корпусът на това  оръжие е направен от пистолет- играчка за деца, а изолаторът за високоволтовата намотка и спусъкът са от порцелан.

Комиксът The Five Fists of Science  разказва за конфликт между Никола Тесла и Марк Твен, от една страна, и Томас Едисон и Гулиелмо Маркони – от друга. Последните двама физици, според замисъла на авторите,  са отрицателни герои.

http://30dumi.eu/2012/05/amerikanets-izobreti-pistolet-strelyasht-s-ma-lnii/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.