Kaмерън: Еврото се нуждае от едно правителство

За Еврото е необходими едно правителство. Това становище, както съобщи Ройтерс, е изказал британският премиер Дейвид Камерън.

„Навсякъде в света за издаване на валута е  отговорно едно правителство“, – е казал Камерън. Според него, за да може  Еврозоната да функционира нормално, тя се нуждае от по-добра координация на икономическите политики и мерки за справяне с държавния дълг.

Британският министър-председател се противопоставя на  бюджетното споразумение, което бе подписано от повечето страни на Европейския съюз в края на 2011. Камерън също така е привърженик на икономическата независимост на Обединеното кралство. Според него, Лондон може да „провежда независима политика в свои  собствени интереси.“

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.