Пакистан обвини САЩ в използването на климатични оръжия

Федералният секретар на Пакистан по изменението на климата Мохамед Джаваид Малик заяви в интервю, че неговата страна е една от осемте държави на планетата,  които в най-голяма степен  са уязвими от климатичните промени.

Той  посочи редица стихийни бедствия, случили се през последните години в неговата страна, както и авиационните катастрофи, станали при загадъчни обстоятелства.

Малик уверява, че разполага с информация за това, че при неотдавнашните произшествия на ледника Сиачен, в който загинаха пакистански военни, виновни били не лавини и виелици, а лазерни лъчи, насочени към ледника от един от спътниците на НАСА.

Обвинението на федералния секретар се основава на това, че от 1993 г. насам американски учени провеждат програма за проучване на йоносферата.

Този глобален геоинженерен проект е най-мащабният и скъпо струващ в историята на човечеството. А неговата засекретеност не за първи път дава на световната общественост поводи за размишления. Версията, че под формата на изследвания на атмосферата, американците разработват климатично оръжие, се изказва не за първи път. Мохамед Малик счита, че в бъдеще държавите ще се сблъскат  във война за ресурси.

Според мнението на високопоставения пакистанец, САЩ днес провеждат подготовка за тази битка, изразходвайки значителни средства за разработка на климатично оръжие и изпитвайки образци от това оръжие именно в Пакистан.

http://snaiper-bg.net/2012/05/pakistan-obvini-sasht-v-izpolzvaneto-na-klimatichno-ora-zhie/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.