Русия може да нанесе изпреварващ удар по системата за противоракетна отбрана в Европа (ПРО)

Началникът на щаба на руските въоръжени сили Николай Макаров заяви, че Русия може да нанесе изпреварващ удар върху системата за противоракетна отбрана в Европа (ПРО), в случай на влошаване на ситуацията. “ Това генералът съобщи на 3 май на конференцията „Факторът на противоракетна отбрана във формирането на ново пространство на сигурност“ в Москва.

„Като се има предвид дестабилизиращият характер на системата за противоракетна отбрана, а именно, създаването на илюзията за нанасяне на безнаказан обезоръжаващ удар, решение за активно използване на наличните оръжия ще се вземе по време на изостряне на ситуацията“ – каза Макаров. Военният командир предупреди партньорите от НАТО от прибързани стъпки по разгръщането на противоракетната отбрана в Европа.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.