Сънищата вече може да управлявате сами

Е, точно като във филма „“Inception“, ентусиазирано пише Daily Mail. „Двама изобретатели от Бруклин конструираха маска за сън, която позволява на хората да видят отчетвливи сънища и да ги контролират“, – казва журналистката Снежана Фарберов.

На пръв поглед това е обикновена маска за сън – такива са популярни сред пътниците и други хора, които трябва да спят в неподходящи места.

Но в действителност това е особено устройство. От вътрешната страна на маската има шест червени светодиоди: прекалено слаби, за да не се събуди спящия, но доста видими за да   им обърне внимание мозъка. „Светодиодите могат да бъдат програмирани така, че   да са включват в определна последователност“ – разказва вестникът.

Когато човек е във фазата на бързия сън – светодиодите се включват. Идеята е проста: ако в съня си виждате мигащи червени светлини в далечината,  осъзнавате, че всички това е само сън и сте в състояние да насочвате съня си в желан сюжет.

Изобретателите – Дънкан Фрезиер и Стивън Макгиген са на 30 години. Фрезиер казва, че той ползва маската няколко пъти в седмицата, но признава, че да се навлезе в стадия на осъзнат сън не е лесно.

http://30dumi.eu/2012/05/izobretiha-ustrojstvo-za-rezhisirane-na-sa-nishtata/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *