Според социолози доверието в ГЕРБ пада

 Ако изборите бяха днес ГЕРБ, нямаше да може да направи правителство и ще е принудено да търси коалиция с ДПС, формацията на Меглена Кунева или социалистите, „Синята коалиция“ ще е на ръба на влизането в парламента и може да остане без народни представители, а „Атака“ и РЗС не биха получили отново депутатски мандати. Продължава ерозията на доверие към управляващите, засега то се проявява само като разочарование, но не и като търсене на политическа алтернатива тук и сега.

Това сочат данните от последното проучване на общественото доверие на агенция „Медиана“, представено днес, пише ДНЕВНИК.

Дистанцията между двете основни политически сили (ГЕРБ и БСП) се запазва в рамките на 6%. Наблюдава се  драстичен спад при „Атака“, РЗС  и  „Синята коалиция“, коментират социолозите. В същото време агенцията сочи за сигурно влизането на формацията на Меглена Кунева „България на гражданите“ в Народното събрание, която би получила 5.5% от гласовете.

Според 58% от участвалите в проучването управлението на ГЕРБ досега по-скоро ги разочарова, на 22% пък им вдъхва доверие. Според 48.8% от запитаните за България е по-добре ГЕРБ да изкара мандата си докрай, а 25.5% от хората са на мнение, че правителството на ГЕРБ трябва да си ходи час по-скоро.

Малко над 62% мислят, че последните 1-2 години положението в страната се влошава, според 8.5% се подобрява, а около 30 на сто не намират особена промяна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *