Заговор в ЕС : да се изключи Великобритания и да се назначи общ лидер

Високопоставени еврократи правят таен заговор за създаване на супермощно президентско управление на ЕС за изпълнението на дългогодишната си мечта – да се изключи Великобритания, пише  списание  Daily Express.

Тайната група от външни  министри на ЕС е изготвила план за обединение на постовете, заемани сега от Херман Ван Ромпуй, председател на Европейския съвет и Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия.

Новият чиновник, който няма да се избира чрез преки  избори, ще бъде назначаван и ще получи голям контрол върху ЕС като цяло и ще оказва въздействие върху страните-членки чрез много по-мощен  политически и икономически съюз.

Показателно е, че Великобритания е била изключена от поверителни дискусии в рамките на сенчестата „Берлинска група“  политици еврофили, начело с германския външен министър Гидо Вестервале.

Противниците на този  този план се страхуват, че може да се създаде модерен еквивалент на Европейски император, за който е говорил още Наполеон Бонапарт, или да се върне към формата на Свещената Римска империя на Карл Велики, която господства над Европа през Средновековието.

Те са загрижени, че коалиционното правителство на Дейвид Камерън не прави нищо, за да се предотврати зловещата конспирация. За тайните преговори е разбрал членът на Камарата на лордовете   лорд Стодарт Суиндън.

„Това е  заговор на хора, желаещи да се унищожат  националните държави и да се създадат Съединени щати на Европа – каза той.

– Това е прекалено.  Тези хора са изпълнени с решителност за постигането на своята крайна цел, Единствената надежда за Великобритания е да напусне ЕС и да стане независима държава.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *