13-сантиметров червей извадиха от окото на индиец

В индийския мегаполис Мумбай лекарите извадиха  13-сантиметров червей от окото на пациент, който се оплаквал от леко дразнене и сърбеж „.

Уникалният случай е станал в болница Fortis, към която се обърнал 75-годишният индиец, с оплакване от болки в дясното око. Лекуващият лекар заяви, че преглежда около 300 пациенти на ден, но такъв кошмар никога не е срещал в цялата си 20-годишна  медицинска практика.

При прегледа на очите на пациента  под конюнктивата, той открил движещ се червей. Паразитът бил толкова голям, че можел да бъде видян без помощта на специални инструменти, отбелязва „FederalPress“.

По време на операцията, хирурзите направили разрез в обвивката на окото и извадили 13-сантиметровия червей. Цялата процедура отнела по-малко от 15 минути.

Обикновено паразитите, които навлизат в организма през очната ябълка, са не по-дълги от 2-3 см. Видът на този червей буквално изумил лекарите. Много е вероятно, че червеят е попаднал в очната ябълка от червата, защото, средно  паразитите може да изминават по  30 см на ден.

http://30dumi.eu/2012/06/ot-okoto-na-indiets-izvadiha-13-santimetrov-chervej/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *