4 грешки при хранене, които ни състаряват

Може ли да предотврати застаряването   това, което ядем? Храненето е важно не само за поддържане на вътрешното здраве, но и за  поддържането на здравия вид.

В ново проучване, което показва, че здравословната диета подобрява външния вид   повече от грим и скъпа операция, става все по-очевидно, че диетата е фактор номер едно, когато става въпрос за предотвратяване на свързаните с възрастта промени.

Дали става дума за естетически промени, или за укрепването на вътрешните артерии, има много начини за предотвратяване на стареенето по естествен път. Ето четири разпространени грешки,  водещи до негативни симптоми, които често са свързани със стареенето.

Грешка 1: липсата на витамин B

Витамин В12 е необходим за поддържане на оптимални нива на енергия и  помага да се спре стареенето. Освен в  добавки, витамин В12 се среща само в месните продукти, и следователно трябва да се консумира  ежедневно от вегетарианците (B12 в течна форма се абсорбира много по-добре, отколкото във всички други форми). Освен да поддържа нивата на енергия, витамин В12 поддържа здравето на мозъка, обмяната на веществата и функциите на нервната система. Добавянето на витамин В12 в храната или употребата на месо,  възстановява енергийните нива и спомага за поддържането на естествените процеси в тялото.

Грешка  2: Вие не получавате достатъчно манган и мед

Когато става въпрос за добавки, манган и мед   рядко   се споменават. Освен за предотвратяване на болки в ставите, тези две важни хранителни вещества също така са отговорни за поддържането на ставния хрущял и гъвкавостта.

Грешка  3: Избягвате здравословни мазнини

Омега-3 мазнините са жизнено важни за здравето на  мозъка. Тъй като те са градивните елементи на мозъка,   липсата на омега-3 води до намаляване на паметта и мозъчните функции.

Грешка 4: Предпочитате пакетирани хранителни продукти и полуфабрикати

Готовите ястия  освен , че са пълни с различни токсични добавки, не   съдържат достатъчно калий. Това води до високо кръвно налягане, както и последвалите го здравословни проблеми. Гответе сами и то с висококачествени биологични продукти. Следвайте тези насоки и ще бъдете изненадани да видите каква  важна роля играе храната за постигане на вашите цели за предотвратяване на стареенето.

http://30dumi.eu/2012/06/chetiri-greshki-pri-hraneneto-koito-ni-sa-staryavat/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *