Английски професор плаши със световна зомби епидемия

Появата на световна епидемия, която превръща хората в зомбита, е реална. Това  заяви на провеждащия се в английския град Челтнъм авторитетен научен форум професор  Остин .  Той  е част от групата  за изучаване на „феномена зомби“ във факултета по генетика в Университета на Глазгоу.

„Симптомите на заболяването зомби са сравними болестите,  причинени от приони – несъдържащи нуклеинови киселини   инфекциозни агенти, – съобщи ученият.

Прионите, които са в състояние да поразят централната нервна система, са от   патогените, предизвикващи болестта на  Kройцфелд-Якоб, известна също като „луда крава.“ Според Остин  един човек се превръща в зомби, когато организмът му бъде поразен от прион.

„Превръщайки се в зомби, човек може да живее само   3 до 6 месеца, в зависимост от  физическото си състояние“, подчерта той.

Професор Остин не изключва появата на епидемия   от зомбита в света. В същото време той казва, че агентите ще се предават чрез ухапване на хората. „Прионите може да се предават чрез слюнка,“ – каза ученият.

Настоящият доклад на Остин предизвика значителен интерес в международните кръгове, както и сред редица британски медии.

http://30dumi.eu/2012/06/zombi-epidemiya-mozhe-da-obhvane-sveta/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *