„Деветият облак“ прави хората зомби – канибали

След още две нападения на канибали в магазините в САЩ започнаха да продават „куршуми срещу зомбита„, а полицията предупреждава да не се ползва новия наркотик „Деветият облак“

Все повече и повече магазини в САЩ разширяват своя асортимент с „куршуми срещу зомбита“, съобщава The Daily Mail.

Hornaday Manufacturing пусна на пазара  куршуми, които, според рекламата,  „убиват перманентно“, пише журналистът Рейчъл Куигли.

„Това са бойни патрони, но в действителност те са само за стрелба по мишени, а не по хората“, – пише изданието. Представителят на фирмата Евърет Деджер каза в интервю по радиото, че президентът на компанията се интересува от филмите за зомбита и решил да почете с  маркетинг тактика този културен феномен.

Междувременно  стана известно за две последователни нападения на канибали в САЩ.
„Миналата седмица Руди Юджийн, ръмжейки  срещу  полиците изгриза лицето на жертвата си – бездомен човек. Полицай застреля тогава Юджийн“ – напомня  вестникът. Според някои съобщения, той е приемал новия наркотик „Деветият облак“, който се продава легално и е подобен по действие на „екстази“, пише кореспондентът.

Вестникът съобщава и за други инциденти. В Маями  скитникът Брендън де Леон се озъбил и заплашил, че ще изяде двама полицаи. В Луизиана 43-годишният Карл Жакно ухапал жертвата си по лицето, откъсвайки  парче плът със зъби.

Полицията в Маями предупреждава  за действията на „Деветият облак“ и нареди на полицаите  да действат много внимателно при вида на скитници, които са с необичайно поведение“, – се казва в статията. Де Леон е трябвало да носи намордник, след като е арестуван за нарушаване на  реда. Според полицията той е  взел коктейл от наркотици, включително и „Деветият облак.“

„Деветият облак“ се продава под прикритието на соли и други стоки за домакинството. „Потенциално води до пристрастяване. Симулира централната нервна система.  Симптомите включват сърцебиене, гадене, халюцинации, параноя и странно поведение.“ – се казва в статията.

Под заглавие „Деветият облак“ може да се крият няколко различни химични съединения. Какво точно се съдържа в наркотика, който може да провокира  канибализъм, е неясно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *