Древните хора и животни са унищожени от матеоритна буря

Учените са открили убедителни доказателства, че древните хора и животни, включително и мамутите, са били унищожени от метеоритна буря, ударила Земята преди около 12 хиляди години. Доказателства за тази теория са открити на два континента – Северна Америка и Евразия (в САЩ и Сирия).

Открити са следи от разтопен материал, който се образува при температура от 1700 до 2200 ° C. Тези следи са резултат от сблъсък на Земята с космически обекти, смятат учените. Те добавят, че тази метеоритна бомбардировка е предизвикала промяна в климатичните условия в регионите, а последващото охлаждане от своя страна, е довело до значителни разрушения.

Изследвания на  проби от материала са потвърдили, че тe не са предизвикани от човешка или вулканична  дейност. „За да се стопи стъклото, трябват изключително високи температури, които са еквивалентни по сила от  енергията на атомна бомба“ – казва професорът от Калифорнийския университет в Санта Барбара, Джеймс, Кенет.

За да потвърди думите си той добавя: „Откритите на територията на Съединените щати   разтопени парчета стъкло са идентични с тези, наблюдавани след реализацията на програмата „Тринити“ (взрива на първата атомна бомба) в Ню Мексико.“

Според професора, метеоритната буря, която поразява  територията на Съединените щати днес, е причина за изчезване на някои видове от дивата флора като мамути и гигантски ленивци. Същата участ е застигнала и  културата Кловис – праисторическа аборигенска  култура в Северна Америка.

В Сирия, където подобни материали бяха открити в река Ефрат, която се счита за родното място на селското стопанство, предизвикани от падане на метеорити, охлаждането също така е довело до изчезването на много населени места и до унищожаването на техните жители.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *