Forbes: извинете климатични паникьори, но Земята се охлажда

Идеята за изменението на климата сама по по себе си   вече е в процес на окончателно опровергаване на  климатичните паникьори, които считат, че  използването на изкопаеми горива е отговорно за катастрофално глобално затопляне. Това е така, защото природните цикли сега са насочени в посока на охлаждане, а глобалните температури  вече около 10 години падат и ще продължат в този тренд още около 10-20 години.

Това е един от най-интересните изводи, направени   на Седмата международна конференция за изменението на климата, проведена в Чикаго.

На Конференцията бе показана балансирана и внимателна презентация на мастити и не склонни към авантюри учени, които обсъждаха и обясниха много доказателства. Рязко контрастиращи с тези климатични реалисти, климатичните паникьори отдавна са признали, че в обществен дебат не могат да защитят теорията си, че хората причиняват катастрофално глобално затопляне.

Ако се прегледат температурните записи от 20 век, може ясно да се види, че пониженията и повишенията не се корелират с ръста на индустриалната революция и емисиите от въглероден диоксид, за които се твърди, че са главния виновник за техногенното глобално затопляне. Вместо това  записите показват следване на  моделите на природните цикли на климата.

Например, температурата спада постоянно от края на 1940 до края на 1970. Пресата дори започва да говори за предстоящ  ледников период. Тези циклични периоди се случват веднъж на 10 000 години  и новият трябва да започне горе- долу по това време.

В края на 1970 г. природните цикли тръгват в посока  затопляне, и температурата се повишават до края на 1990-те, което политически и икономически интереси се опитват да експлоатират безмилостно. Измерване на глобалните атмосферни температури от неподкупните  спътници през този период показва по-малко затопляне, отколкото безмилостно манипулираните температури на повърхността на земята.

През 2000 г.  Междуправителствената експертна група по изменение на климата на ООН  прогнозира, че до 2010 г. глобалните температури ще се повишат с 1 градус по Целзий. Дали прогнозата е правена въз основа на науката за климата или политизираната наука, за да уплаши обществеността и да  принуди фирми и държави да приемат скъпи антипромишлени регулации и данъци?

Почетният професор по геология Дон Easterbrook знае отговора. През 2000 г. той публично прогнозира, че глобалните температури ще спаднат до 2010 г.. Той  прави прогнозите си защото знае,  че  през 1999 г.  трябва да стане студено, за което политизираните учени не знаят или не смятат това за важен фактор.

Сега резултатът е пред нас  и е  победил Дон Easterbrook. Представянето на Easterbrook, озаглавено „Достоверни ли са  прогнозите за 20-годишно застудяване?“ е балансиран, рационален и логичен анализ на данни, заедно с тяхното обяснение.

Easterbrook доказва, че към 2010 г.   прогнозите на Междуправителствената експертна група по изменение на климата на ООН са грешни с доста градуси и развривът се задълбочава.

И защото циклите продължават 25-30 години, Easterbrook очаква  тенденцията с охлаждането да  продължи почти две десетилетия. Той е документирал 40 редуващи се периоди на затопляне и охлаждане през последните 500 години.

Easterbrook вярва, че единственият въпрос от изключителна важност е, колко студен  ще е настоящия цикъл на охлаждане. Той казва, че е невъзможно да се разбере. Въпреки това, въз основа на опита си, най-вероятно той ще знае за това преди ООН и  политизираната   Междуправителствена  група по изменение на климата.

Със съкращения от : http://www.forbes.com/sites/peterferrara/2012/05/31/sorry-global-warming-alarmists-the-earth-is-cooling/

http://30dumi.eu/2012/06/forbes-izvinete-klimatichni-panik-ori-no-zemyata-se-ohlazhda/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *