Маймуни отвлякоха и раниха човек в ЮАР

Студентът от Университета на Тексас Андрю Оберли, който провеждал практиката си по антропология в южноафриканския резерват за примати Chimp Eden, стана жертва на нападение от шимпанзета, пише Асошиейтед прес.

Две маймуни грабнали студента в момент, когато той изнесял лекция за посетителите в резервата и успели да го прехвърлят през оградата. Шимпанзетата влачили по земята Оберли на разстояние около километър и по пътя го изпохапали по ръцете и ушите.

Жертвата е в критично състояние и се намира в болницата на град Нелспруит, на 300 км от най-големия град в страната – Йоханесбург.

Резерватът е временно затворен за посетители, а според неговия мениджър в цялата негова история подобни инциденти не е имало.
Според експерти, когато става дума за шимпанзета, се изисква максимално внимание, защото тези маймуни са много агресивни и техните размери, сила и скорост им позволяват успешно да се справят с невъоръжен човек.

Chimp Eden е открит през 2006 г. като убежище за оцелелите в други африкански страни шимпанзетата.

Според информация от резервата, единият от нападателите се нарича Амадеус и е докаран от Ангола.

Вторият агресор се нарича Ники и е един от първите жители на резервата. В младостта си е живял при семейство и даже е носил дрехи.


http://30dumi.eu/2012/06/shimpanzeta-pohitiha-i-izpohapaha-ekskurzovod-v-yuar/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *