Неутроните пътуват в паралелни вселени

Скорошни експерименти, извършени при свръхниски температури, са показали  феномен, известен като „загуба на неутрони“, в която ние  по някакъв начин за кратък период от време губим тези субатомни частици. Може би това явление е с прозаично обяснение, но наскоро учени издигнаха безумна, но фантастична теория.

Идеята е  предложена от  Зураб Бережиани (Zurab Berezhiani)  и Фабио Нести (Fabrizio Nesti), теоретични физици от университета Аквила в  Италия. Тя се състои в това, че тези неутрони имат огледални частици – близнаци, които съществуват в някакъв паралелен свят. Всеки неутрон  теоретично може да  премине от един свят в друг, смянайки си мястото си  със своя огледален близнак. Въпреки че не можем да видим това, то се обяснява, защо изглежда, че неутроните са изгубени, а после се връщат,  в период с продължителност от няколко секунди до няколко минути.

Въпреки че изглежда неправдоподобна теория, изследователите посочват, че това може да бъде доказано експериментално.

Например, изследователският екип на  Анатолий Серебрво от института Laue-Langevin е намерил  доказателства, че нивото на загуба на неутрони зависи от околното магнитно поле. Посоката и силата на полето влияят на  това как и за колко изчезват неутроните.

В действителност, ако земята е заобиколена от огледално магнитно поле с индукция от около 0,1 Гауса, тя би способствала за колебанията на неутрони между световете, както това е наблюдавал екипът на Серебров. Земята би могла да построи такова  огледално магнитно поле, улавяйки бездомни огледални частици, които се носят през галактиката. И тези частици може и да са компоненти на все още оставащата загадъчна тъмна материя.

Това е доста необичайна теория, която твърди, че неутроните се превръщат в огледални неутрони, които съществуват в паралелната , огледална на нашата  вселена. Разбира се, това изисква проверка, особено ако се окаже, че други фактори водят до промени в броя на неутроните. Ако всички други възможности бъдатизключени, то теорията за огледални вселени може да бъдат приета за обяснение. Но във всеки случай, всяка хипотеза за паралелни светове, или тъмна материя, винаги е достойна за внимание.

http://30dumi.eu/2012/06/eksperiment-dokazva-che-neutronite-pa-tuvat-mezhdu-paralelnite-vseleni/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *