Отровно растение в Дунава тероризира рибарите

Жителите по  делтата на река Дунав са обезпокоени от състоянието на реката: неизвестно растение, което отделя отрова, причинява смъртта на рибата и флората и предизвиква сериозни алергии  у всеки, който влезе във водата.

В региона, където риболовът е единственият източник на доходи, хората са сериозно загрижени: повечето от тях вече са били атакувани от тези отровни растения, а след като излязат от реката, на мястото на ухапването  се появяват значителни отоци.

„Първоначално смятахме, че нараняванията са причинени от ухапвания на насекоми. Самите ухапвания не са болезнени, но  при излизане от водата цялото тяло на човек се покрива с обриви – през целия ни живот откато се занимаваме с риболов, това е първият подобен случай „- казват  жителите на региона пред изданието «Romanian Times».

Местните жители вече са нарекли този необикновен природен феномен „бича глава“ заради внушителните му  размери.

 Romanian Times

http://30dumi.eu/2012/06/neizvestno-otrovno-rastenie-v-dunava-ubiva-ribata/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.