Суперхрани за суперздраве

Всеки един от продуктите, включени в списъка, се отличава с уникалните си свойства и е изключително полезен за организма

Почти всяка година  експертите по здравословно хранене  „откриват“ ястие, което се отличва с извънредна полезност. Експертите  от Leatherhead Food Research  решили да   обобщят резултатите от многогодишните  изследвания и да направят перфектното меню  от „суперхрани“.

Списъкът се оглавява от прясна и пушена сьомга. Тази риба е богата на киселината „Омега-3“ и докозахексаенова киселина и затова е полезна за съдовете на сърцето и мозъка.

Като основно ястие   диетолозите препоръчват печено пиле, леща и зеленчуци. Според британските учени, протеините, съдържащи се в тези продукти могат да увеличат мускулната маса, а пантотеновата киселина в лещата намалява умората и стимулира умствената дейност.

За десерт  изследователите  препоръчват да се яде  пудинг с кисело мляко и орехи, овкусени със захар без карамелен сос. Такъв набор от сладко няма да навреди на зъбите и няма да повиши нивото на кръвната захар.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *