В КНДР момиченце се удави, спасявайки портретите на Ким Чен Ир и Ким Ир Сен

Северна Корея  посмъртно награди 14-годишно момиче, което се удавило, докато се опитвало да спаси портрети на лидерите на комунистическата династия – Ким Чен Ир и Ким Ир Сен, пише MIGnews , позовавайки се на вестник Rodong Sinmun.

На 11 юни   тази година при наводнения в провинция Южен Хамкйонг,  Хан Хьон-Гьонг се хвъря да спасява портрети на лидерите в собствения си дом. Последното нещо, което видели съседи – малкото момиче, което държи над водата скъпите портрети и борещо се с бурния поток.

Rodong Sinmun в обширна статия възхвалява “ системата, коqто е отгледала такива бойци.“ Освен Хан са наградени нейните родители, учители и ръководители на младежки организации.

Севернокорейски чиновнци коментират пред  „Rawdon Sidun“, че страната върви по верен  път, след като възпитава децата си на такива безкористни действия за великия вожд и неговите потомци. За подвизите на граждани на КНДР, които са дали живота си, за да спасят портрети на лидери, местните медии съобщиха по-рано.

Така, през 207 г. севрнокорейски вестник пише за  земеделски стопанин, който е загубил жена си и децата по време на свлачище, но спасил заветните снимки.

Държавна награда получава и работник, който загубва по време на произшествие петгодишната си дъщеря ,  но спасява портрет на един от лидерите на КНДР.

Related Posts

2 thoughts on “В КНДР момиченце се удави, спасявайки портретите на Ким Чен Ир и Ким Ир Сен

  1. тези от отдавна май-са във филма 1984!! Сдуханяци – Няма ли кой да им изтребе до крак управляващите на горките хора !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *