Безстрашният Феликс скочи от височина 29 километра (видео)

Австрийският парашутист Феликс Баумгартнер,  известен в света под псевдонима Безстрашният Феликс, направи парашутен скок от стратосферата на височина 29 км над Земята, а по време на свободното падане  достигна невероятната скорост от 862 km в час. След това той благополучно се приземи до американския град Розуел (Ню Мексико).

Скокът е част от подготовката за установяване на рекорд – следващия месец парашутистът планира да подобри рекорд отпреди  52 години, скачайки от стратосферен балон от височина 38 км. Предполага се, че по време на падане ще надвишава скоростта на звука.

„Това винаги е била моята мечта“ – каза Баумгартнер незабавно след кацането. Неговият скок бе наблюдаван от 84-годишния бивш пилот от ВВС на САЩ  Джо Kитинджер, чийто рекорд иска да подобри  австриецът. През 1960 г. Джо скача от височина  31 км, съобщава британският вестник The Daily Mail. Изданието публикува ВИДЕО  със скока на  Феликс Баумгартнер.

43-годишният Баумгартнер стига до стратосферата с  гигантски балон с хелий, заедно с капсула, в която се намира самият той. След като я напуска, спортистът в специален космически костюм и кислородна маска (това е необходимо поради факта, че на тази височина няма почти никакъв въздух) в продължение на три минути и 48 секунди е в състояние на свободно падане. Когато се приближава към земята, той отваря  парашута си.

http://30dumi.eu/2012/07/bezstrashniyat-feliks-skochi-ot-visochina-29-kilometra-video/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *