Боб и спанак – панацея против сънливост и умора

Това, което хората консумират като храна – оказва влияние върху тяхното здраве и самочувствие. Някои хора след хранене усещат умора и сънливост. Това красноречиво говори, че употребената храната е била за конкретния организъм „неправилна“.  Това е заключение на лекари от  Великобритания. В този случай, човек трябва да се отнася към своя рацион по-внимателно и да добави в  него такива продукти, които да зареждат организма му с  енергия и жизненост.

В серия от експерименти експертите установили кои продукти трябва да бъдат използвани,  за да може човек винаги да се чувства пълен с жизненост и енергия.

Първото място заема овесената каша, която е страхотен продукт, поддържащ в организма достатъчно ниво на захар, магнезий и протеини, фосфор и тиамин. Дефицитът в организма на горепосочените вещества води до появата на явления като вялост и сънливост.

Второто място е за киселото мляко. Този продукт е лесно усвояем в храносмилателната система и съдържа  огромно количество вещества, необходими за поддържане на здравето.

На трето място е зеленият спанак. Спанакът е естествен източник на магнезий и калий, желязо и аскорбинова киселина. Тези вещества играят ключова роля в преодоляването на чувството на умора.

Четвърто място заемат ореховите ядки. В тях се съдържа колосално количество магнезий, който позволява на мускулите да се отпуснат.

И на пето място е обикновеният боб. В него се съдържат  растителни протеини, фосфор и желязо.

http://30dumi.eu/2012/07/bob-i-spanak-panatseya-protiv-sa-nlivost-i-umora/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *