До 2030 г. бедните ще намалеят драстично

До 2030 г. общият брой на хората на планетата, които живеят на ръба или под линията на бедност, ще намалее рязко. В същото време ще се увеличи броят на хората, които обикновено са причисляват към средната класа. Тези изводи се съдържат в прогнозата на американското разузнаване в средносрочен план, която беше представена на форум, проведен в град Аспен на форум по сигурност, съобщава Асошиейтед прес.

В доклада се казва, че  в глобален аспект до 2030 година  средната класа ще се увеличи до 2 милиарда души. Всеки от които ще изисква много повече не само различни видове права, но също и продукти, т.е., в дългосрочен план част от природните ресурси на планетата.

„Ние ще наблюдаваме ръст на средната класа от 1 на 2 милиарда души.  Това ще се случи, дори ако се сбъднат и най-ужасните предсказания за икономически кризи.“ – зави по време на представянето на доклада председателят на Националния разузнавателен Съвет  на САЩ   Кристофър Koйм.

Сред публикуваните констатации си струва да се отбележи следната: „С най-големи проблеми ще се сблъскат властите на тези страни, където  растежът на благосъстоянието (преход от „бедни “ към „средна класа)“ ще засегне повече хора.  Причината за това явление са ценностите, които са фиксирани в съзнанието на човека, който изпълнява този преход  и се укрепва на ново ниво. Важно е да се отбележи, че за постигането на своите цели такъв човек използва, както и бедния,  медийни инструменти, но този обем е доста по-голям.

Очевидно е, че в този контекст има препратки за „Арабската пролет“  през 2011 г..

Основната отрицателна точка на доклада е  увеличаване на търсенето на хранителни продукти. Очаква се, че в следващите 18 години то ще нарасне с 1.5 пъти, докато населението на света ще нарасне от 7,1 милиарда до 8,3 милиарда души. Нова ценност ще стане питейната вода: до 2030 година около 50% от населението на света няма да има пълен достъп до подходяща за пиене вода.

Related Posts

One thought on “До 2030 г. бедните ще намалеят драстично

  1. Мда, бедните ще намалеят, защото ще измрат – войни, болести, глад, природни бедствия. Богатите са добре защитени … за момента :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *