Джапанките са най-опасните обувки

Ортопедите твърдят, че джапанките за краката на жените са по-вредни от високите токчета.  Според тях джапанките не може поддържат свода на стъпалото и недостатъчно покриват крака.

Ортопеди от Медицинския център „Синай“ в Университета на Ню Йорк предоставиха информация за потенциалните проблеми, произтичащи за здравето и които имат пряка връзка с такива обувки.

Когато човек носи джапанки, той автоматично свива  пръстите на краката си за да ги задържи. Този ефект води до притискане на определени мускулни групи и се превръща в една от причините за напрежението в областта на глезените, бедрата, краката и гърба.

В допълнение, страстните почитатели на такива обувки са изложени на риск да си спечелят плантарен фасциит, както и проблеми, свързани със сферата на невралгията.

Липсата в чехлите на амортизация може да бъде основна причина за болки в стъпалата, бедрата и гърба.

Сред травмите предимно се наблюдават фрактури на пръстите, счупени нокти, порязвания, както и различни заболявания от инфекциозен характер.

Между другото, американските учени наскоро определиха идеалната височина на токчетата за жените. Според техните изчисления, те трябва да са 2,5 cm.

http://30dumi.eu/2012/07/dzhapankite-sa-naj-opasnite-obuvki/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *