Гибел на повече от два милиона животни само през юли, 2012 г.

От  2010 г. плажовете по цял свят започват да  се покриват с мъртви представители на морската фауна. Птици и риби започнаха да умират масово, което по-рано не се е случвало.  Тези събития се случват по в различни водоеми, реките и океаните.

Много от тези събития са все още загадка за учените. Те не могат да дадат никакво обяснение, с изключение на някои догадки. Въпросът е: защо учени и местни власти продължават да твърдят, че това е нормално?

Съобщения за мъртва риба и птици, падащи от небето, изведнъж започнаха да се появяват по целия свят. Очевидно е, че това не е местно събитие.

Птичи смъртни случаи са регистрирани в Швеция и Северна Америка, а мъртва риба в Северна Америка, Бразилия и Нова Зеландия. За причината за смъртта на птиците се спряга метана, чието ниво се увеличава поради промени в земната кора, като че ли този газ е стигнал до  птиците в небето и ги е отровил. Но и  той ли е причина за смъртта на рибите?

Ако птиците са по-чувствителни към метана от хората, то рибите също така са чувствителни към промените във водата, което мога да свидетелства всеки собственик на аквариум.   Рибата не може, например, да задържа дъха си, докато премине опасността. Не притежават такива способности и птиците.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *