Извънземно преследване в небето на Великобритания

Есента на 1942 г.  Втората световна война. Въздушното пространство на Обединеното кралство. На 6 март група британски бомбардировачи се връщат в базата от мисия. На височина 4.5 км самолетите следват стриктно предписания курс. Изведнъж, точно пред тях се появяват странни светещи обекти, които се движат с невероятна скорост.

Тайнствените летателни апарати ту се появяват, ту  изчезват в облаците. Били са най-малко 10. Малки дискове с диаметър от около 2 m . Те  блестели в ярко оранжево, без опознавателни знаци и бордови номера. Те летели или индивидуално или в групи. Огънят не откривали. Не влизали в радиовръзка, а към британски самолети не се приближавали.

Командирът на въздушната група веднага докладва в базата за появата на враг над Великобритания. От  земята следва ясна заповед: да се атакува врага с всички видове огнестрелни оръжия. Бомбардировачите откриват мощен заградителен огън с картечници. Мистериозните обекти рязко увеличават скоростта, набират височина, след което се озовават отзад на британците и започват да ги преследват.

За да избягат от преследвачите си, тежките  бомбардировачи се опитали да правят остри стръмни завои. Но мистериозните дискове повтаряли  абсолютно същиите движения. След това от авиобазата се вдига във въздуха ято британски изтребители. Те трябвало да унищожат неизвестния враг. Но веднага след като самолетите се показали на хоризонта, светещите  дискове направили серия от невероятни маневри и бързо изчезнали в облаците. Те не се появили повече.

През 1943 г. в Англия е  създаден специален екип, начело с генерал Месе, който да   определи какви са тези странни дискове, които летят над Британските острови, и дали те са фашистки летателни апарати с нова конструкция.

Минават повече от 60 години. Всички материали, събрани от Месе,   все още са засекретени. Какво са открили английските експерти? Ще узнаем ли истината за светещите обекти? Въпроси, които засега остават без отговор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *