НАСА не знае къде е изчезнал американския флаг от Луната

40 години след последното кацане на американските астронавти на Луната, вниманието на експертите на НАСА е заето от парадоксален въпрос: къде е изчезнал един от оставените на лунната повърхност  флагове?  През 60-те години на миналия век астронавтите направиха шест кацания, и при всеки от тях са забивали по един американски флаг. Само че  най-новите снимки от междупланетната автоматична станция показват, че един от тях  е изчезнал  без следа.

Марк Робинсън, един от учените, участващи в лунната програма, заяви пред Daily Mail, че на снимките се вижда как петте флага хвърлят сянката си на лунната повърхност, а на мястото на шестия няма нито флаг, нито сянка. Конкретен отговор как е изчезнал флагът, от НАСА все още не дават. Според една от версиите, той може да е изгорял по време на излитане на модула на „Аполо 11“.

Описвайки състоянието на тези знамена, които са все още на Луната изследователят добавя: „Що се отнася до мен, разбира се, аз съм изненадан, че всички флагове са устояли толкова много години на силната ултравиолетова радиация и температурни промени.  Как изглеждат- това, разбира се, е друг въпрос.“ . Според Робинсън, температурата там,  в зависимост от региона, е в диапазона от -120 ° C до 140 ° C.

Related Posts

2 thoughts on “НАСА не знае къде е изчезнал американския флаг от Луната

  1. Предупреждавам , който го е взел да го върне веднага на мястото му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *