Пчели атакуваха офис сграда в Стокхолм

Хиляди пчели внезапно превзеха центъра на   Стокхолм вчера. Според шведския новинарски сайт local,  насекомите уплашили минувачите, а след това окупирали офис сграда, предизвиквайки паника сред хората, работещи там.

„Това продължи повече от три часа. Те се налепиха по всички прозорци  и преминаха през първото ниво на стъклата. Моята колежка бе ужасно уплашена, защото тя е алергична към пчели!“ – разказва очевидецът на инцидента Анет Ригер.

На помощ били извикани специалисти пчелари. Те си поставили защитни костюми, изкачили се на подемник и започнали да отстраняват пчелите от прозорците, за да освободят обсадените служители в офисите. „Те опушваха пчелите с дим, от който те стават сънливи, а след това ги опаковаха в картонени кутии,“ – казва Ригер.

Пчелите  били изнесени далече от града и пуснати. Според  експерти роякът пчели очевидно е търсил ново място за живеене. Пчелите правят такива пътувания редовно, когато се появи нова кралица в кошера, а те не винаги  приключват по мирен начин, защото насекомите в този момент не са в особено добро настроение (пчелите въобще не се отличават с миролюбие).

Ще припомним, че  в края на юни, подобен инцидент стана в Тайланд, но там пчелите не окупираха офис сграда, а будистки храм. В резултат на сблъсъка на монасите с  пчелите, бяха хоспитализирани 76 души, пострадали от ухапванията на разгневените насекоми.

 

http://30dumi.eu/2012/07/pcheli-atakuvaha-tsenta-ra-na-stokholm/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *