Руснаците предлагат опасните астероиди да бъдат разрушавани с ядрени ракети

Руският държавен ракетен център  предлага да се унищожават небесните тела, които заплашват живота на населението на света, с ракети с ядрени бойни глави.

Експертите са изчислили, че най-скорошният евентуален   сблъсък на Земята с голям астероид ще е на 13 април, 2029 г. Диаметърът на 2004 MN4 е около 400 метра. Ако той се сблъска планетата за възможни значителни разрушения на земята и цунами в океаните.

Учените изчисляват, че в случай на сблъсък на Апофис със Земята, освободената енергия ще около 1717 мегатона. По  скалата за опасност астероидът 2004 MN4 е на четвърто място от общо десет.

В случай на сблъсък ще се образува кратер с диаметър почти шест километра. Последиците зависят силно от релефа и на мястото, където ще падне астероида. В крайбрежните райони са неизбежни цунами.

Aстероид – това е малко небесно тяло от Слънчевата система, движещо се в орбита около Слънцето. То е с неправилна форма,  няма атмосфера, но може да има спътници.

За най-опасен в момента се счита Апофис, чийто  диаметър е  около 300 метра. Опасност  за цялото население на Земята идва от астероиди с над 10 километра в диаметър.

2004 MN4 – не е единственото небесно тяло, което застрашава Земята. Тази година на 29 май в близост до планетата мина астероидът, наречен 2012 KR24. Неговият диаметър бе 10 километра.

http://30dumi.eu/2012/07/rusnatsite-predlagat-opasnite-asteroidi-da-ba-dat-razrushavani-s-yadreni-raketi/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *