Уточниха как са се чифтосвали динозаврите

Учени палеонтолози обявиха, че най-накрая са открили как  динозаврите са се чифтосвали.

Според палеонтолозите, по време на чифтосване, мъжкият се качвал върху женската отзад, а след това всичко ставало като при сегашните кокошки. Позата при всички динозаври е била една и съща, въпреки огромното им тегло и размери.

През 1988 г. палеонтологът Бевърли Хелстед, известен със своите разкрития за сексуалния си живот на динозаврите, в статия в списание Omni описва позата, в която най-вероятно се чифтосвали динозаврите.

Днес колегите на Хелстед признават, че така е изглеждал  сексът на динозаврите.

Оказва се, че динозаврите, подобно на съвременните птици и влечуги, имали само един отвор за отделяне и секс – клоаката. За да се възпроизвеждат, тези животни не се нуждаят от външни гениталии. Въпреки че, отбелязват учените, някои птици и крокодили имат нещо  подобно на пенис, и че динозаврите също са имали нещо подобно. В този случай половите органи на някои динозаври може да са достигали дължина от 3,5 метра .


http://30dumi.eu/2012/07/uchenite-izyasniha-kak-sa-se-chiftosvali-dinozavrite/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.