В Испания представиха „принтер за приготвяне на храната на бъдещето“

Испанските ресторантьори Хуан Мари и Елена Aрзак в партньорство с Philips Electronics представиха прототип на устройство, с което по тяхно мнение  ще се готви и продава храна след 30 години.

Устройството изглежда като принтер – предполага се, че  ще създава ястия от молекулярната гастрономия. То е „крайно устройство“ по преработка на продукцията на ферма,  която се занимава с отглеждане, съхранение и готвене на храна. В частност в нея с помощта на  хидропониката се оглеждат билки и хранителни растения, а чрез аквапоника – риба.

Системата е в състояние да контролира състава на хранителните вещества в  отглежданите продукти. Принтерът ще съобщава на своите собственици различни рецепти с фотографии, в които ще могат да се правят промени.

Устройството е снабдено с модул, наречен  Diagnostic kitchen, който е предназначен да съветва собствениците на кухнята по въпроси на диетологията. Той ще им предоставя информация за витамини и минерални елементи, както и свойствата на оригиналните продукти и готовите храни. Специализиран сензор може да определя съдържанието на важни за здравето вещества в човешкото тяло и да направи препоръки за да помогне  собствениците да намерят най-подходящия хранителен режим за всеки ден.

http://30dumi.eu/2012/07/printer-za-hranata-na-ba-deshteto-predstaviha-v-ispaniya/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *