Виолетово небе изплаши милиони китайци

Повечето китайци възприемат необичайните небесни явления като „знак от горе.“ На 26 юли жителите на Пекин, Хандан и Цинхуандао, провинция Хъбей, са наблюдавали виолетово небе, снимки на което се разпространяват бързо в интернет.

Вечерта на 26 юли разпространените в китайската микроблогинг услуга „Сина вейбо“ снимки на виолетовото небе в тези градове, предизвикаха паника  у  много хора. Всички са се молили някакво голямо природно бедствие да не ги застигне отново.

Някои вярват, че появата на виолетово небе може да  предвещава дори по-големи събития.

Един от блогърите пише: „След като видях снимките в интернет се убедих, че небето наистина е виолетово. Веднага чрез китайската търсачка Baidu установих, че причина за това явление са проливните дъждове през последните няколко дни. Само че в Google открих, че преди земетресението в Тангшан * небето е било лилаво също. Тогава аз се молех да има силен дъжд, но не и земетресение. “

* Земетресението в Тангшан е природно бедствие, което става на 28 юли, 1976 г. в Тангшан (провинция Хъбей). Земетресение е с магнитуд 8,2 по Рихтер и се смята за най-мащабното природно бедствие на ХХ век. Според някои оценки, броят на загиналите достига 800 000 души.


http://30dumi.eu/2012/07/violetovo-nebe-podplashi-milioni-kitajtsi/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *