Загадката на Ангелските коси

Често в места на кацане и прелитане на НЛО свидетелите успяват да открият тези странни, стъкловидни влакна, като косъмчета, наречени „Ангелски коси.“

След известно време те се стопяват от топлината, а това странно вещество остава неизвестно. Много научни скептици не обичат версията за извънземния им произход.

Има няколко случая, когато „Ангелски коси“ без видима причина, като паяжина се носят във въздуха, постепенно падат на земята. В други случаи появата на тези коси пряко се свързва с наблюдения на НЛО.

Учените са установили състава на влакната. В тях има бор, силиций, калций и магнезий. През 1954 г., когато започва систематично изследване на този феномен, италианският химик Данило Кози е идентифицирал това вещество като бор-силициево стъкло в нестабилно състояние.

Общо са записани стотици факти с намирането на „Ангелски коси.“ В десетки случаи наблюдатели са успели да съберат проби и да доставя това вещество в научни лаборатории. Но след като е установен съставът на небесните нишки, проучванията не са били в състояние да се придвижат по-нататък – учените не могат да определят причините за тези явления.

Първото споменаване на „Ангелски коси“ се отнася за 1898 г., когато на такава летяща паяжина паднала в град Монтгомъри в Съединените щати. Но най-известният случай е във Венеция през 1954 година. На 27 октомври Дженаро Лючети и Пиетро Ластручи седели на балкона на хотел на площад Сан Марко. Едновременно те забелязали два вретенообразни обекта, които се въртели и летели в небето. Зад тях се простирали следи като бял пламък. Обектите с висока скорост преминали по небето, направили плавен завой на 180 градуса и изчезнали зад хоризонта.

Няколко минути по-късно НЛО наблюдавали и участниците и зрителите на футболен мач във Флоренция. Освен футболистите и съдиите, на стадиона присъствали около 10 000 зрители и журналисти. Мачът е прекъснат, защото вниманието на всички е фокусирано върху летящите „пури.“ Но дори и след това играта не могла да бъде подновена – оказало се, че цялото футболно игрище е покрито с прозрачна лепкава паяжина.

Проби били взети от Данило Коци и колегите му след няколко минути. Събирането на „Ангелски коси“ трябвало да се прави много внимателно – те се разпадат при контакт с човешката кожа или се свивали в стегнати топки при невнимателно боравене.

Американският уфолог Чарлз Mейн предполага, че „Ангелските коси“ са материален резултат от работата на двигателите на НЛО, отделяни навън като отработените газове от двигателите с вътрешно горене. Бързото им изпаряване той обяснява, че това вещество е много нестабилно в нашата реалност и изчезва, премествайки се привичното му пространство-време. Други уфолози предполагат, че небесната паяжина е материализация на някои духовни сили.

Сега съвременната наука решава сложен проблем. От една страна, „Ангелските коси“ са реално съществуващия феномен, който е многократно наблюдаван и дори частично изучен. От друга страна, от извънземната версия за произход не са доволни метеоролози, физици и химици, които търсят прости, земни обяснения за този феномен. Въпреки това, фактите продължават да се натрупват, и тяхното обяснение е все още там.

http://30dumi.eu/2012/07/zagadkata-na-angelskite-kosi/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *