Женски секс туризъм: Нима жените са толкова различни от мъжете?

„Когато видя мъж, който плаща за секс, се чувствам отвратена, но когато видя жена, която прави същото нещо, аз чувствам болка, но   разбирам, че те   постъпват еднакво“, – казва Марта Серафини на страницата в интернет на вестник „Кориере дела Сера.

„Ямайка, Куба, Сенегал, Кения, Кабо Верде, Санто Доминго. Списъкът на дестинациите е доста дълъг.  Достатъчно е само в  страната да е зле и мъжете започват да продават телата си на туристките.

Преди десет години само, секстуризмът бе привилегия на мъжете. Секстуризмът бе остро критикуван, особено когато се появяваше в особено кошмарни сцени: момичета и момчета, включително и 10-годишни,  са принудени да проституират, за да не гладуват до смърт.  А правителствени организации продължават безуспешно да се борят с разпространението на СПИН и полово предавани болести “ – пише авторът.

„Но сега секстуризмът се харесва и на жените. В повечето случаи ние не говорим за млади, а по-скоро за  дами на възраст от 45 до 65 години години, които поради свързаните с възрастта промени, или желанието да намерят любов, която не намират у дома си, пътуват до други държави. Много, бих казала, твърде много, убеждават себе си, че в техният случай не става дума  за проституция „, – каза журналистката.

„Жаклин Санчес Тейлър и Джулия О’Конъл Дейвидсън, две британски социолжки, са провели проучване в Ямайка, в което са участвали 240 туристки. Най-малко една трета от тях признали, че са имали връзки с местните млади хора, давали са им подаръци и щедро са ги хранили, но категорично отричат, че те се плащали за  „мъжка проститутка.“

Според изследователките, жените  са успели да убедят себе си , че те не плащат за секс, поради погрешния предразсъдък, че черните мъже искат да правят  секс с всички, дори с по-възрастните жени.  Дамите дори не признават идеята, че мъжете се ръководят от икономически мотиви „-  пише авторът.

„Някой веднъж бе казал, че ако искате секс за пари, вие трябва да спазвате две правила: да имате презерватив в чантата си и да оставите сърцето си в хладилника. Аз не мисля, че жената се различава много от мъжа  в момент, когато плаща на някой за секс. Аз не вярвам в приказката, че жените са склонни да се влюбват, а мъжете търсят само секс. Мисля, че жените е  по-трудно да убедят себе си, че те искат да доминират над друг човек „- казва журналистката.


http://30dumi.eu/2012/07/seks-turiza-m-po-zhenski-naistina-li-zhenite-se-razlichavat-ot-ma-zhete/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *