Кмет се качи на скутер и заряза служебната кола

Разбира се, не става дума за български кмет, а за това, че в  желанието си да бъде по-близо до обикновените хора, кметът на малката община Ринкон де ла Виктория, разположена в испанската Малага, Франциско Саладо се качи на скутер.

„Скътерът консумира далеч по-малко гориво и   се движи по-бързо и по-лесно през лятото, тъй като позволява да се избегнат задръствания и бързо да се намери  паркинг“ – казва Саладо.

Веднага след назначаването му, Саладо решил да не използва служебен автомобил, тъй като това води до допълнителни разходи заОбщинския съвет, а сега всички икономии могат да бъдат особено необходими за поддържане на градските услуги, съобщава ABC de Sevilla.

По закон членовете на Хунтата на Андалусия имат на свое разположение служебна кола, която могат да използват 24 часа в денонощието, независимо от факта, че техният работен ден съответства на деня на всеки чиновник. Това определено увеличава дистанцията между обикновените хора и политиците, някои от които се опитват да се борят срещу това.

Кметът все пак ползва служебния автомобил,  когато става въпрос за пътуване на дълги разстояния.

„Има други приоритети“ – казва Саладо, обещавайки да не променят своята позиция, дори и в случай на подобряване на икономическата ситуация в страната.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *