Мегадози витамин В 3 унищожават стафилококови инфекции

Американски учени са установили, че високи  дози   витамин В3 (никотинамид) може успешно да се борят със стафилококови инфекции, които са резистентни към антибиотици.

Установено е, че клиничните дози от никотинамид увеличават броя и ефективността на неутрофилите – бели кръвни клетки, специализиран вид, който може да убие и „изяде“ вредните бактерии.

Тестовете са извършени както с лабораторни животни, така  и в човешка кръв с мегадози  на витамин B3, много пъти по-големи от тези, които човек получава в обичайното си хранене.

Оказа, че никотинамидът „включва“ някои антимикробни гени, които значително подобряват способността на имунните клетки да се борят с бактериите, според статия, публикувана в Journal of Clinical Investigation.

В допълнение, при експерименти с човешка кръв клинични дози на витамин В3 са убили стафилококова инфекция само за няколко часа.

Според авторите на изследването, няма доказателства, че хранителни добавки с витамин В3 може да предотвратят или лекуват бактериални инфекции.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *