Определиха един от най-вредните продукти

Оказва се, че този продукт, oбичан от мнозина, e вредeн като цигарите и може да доведе до инсулт. Сварени яйца зa традиционна английска закуска. Впрочем яйчните жълтъци са вредни за сърцето също като тютюнопушенето. Това заяви д-р Дейвид Спенс от Университета на Западно Онтарио.

Според лекаря, яйчните жълтъци на две-трети са вредни като тютюнопушенето. Фактът е в това, че този продукт предизвиква атеросклероза поради отлагания на холестерол по стените на артериите. Ултразвуково изследване на 1 231 души, проведено от Спенсър, е установило ясна връзка между тази храна и риска от инсулт.

В особено висок риск са хората на възраст над 40 години.

Консумацията на най-малко три яйчни жълтъци в седмицата разширява значително засегнатата област. Поради тази причина, д-р Спенс счита яйцата за полезен продукт, защото жълтъкът ускорява процеса на отлагане на холестеролови плаки. Освен това, този ефект не зависи от пола на индивида, показателите на холестерола, кръвно налягане, теглото, наличието на диабет, пише Meddaily.

Related Posts

2 thoughts on “Определиха един от най-вредните продукти

  1. Някой да обясни на д-р Дейвид Спенс, че от 10 години се знае, че ендогенният (образуван от самият организъм) холестерол е около 90%, а екзогенният (внесения отвън чрез храната) е около 10% от общия холестерол, а възприемчивостта на ендотела към LDL е генетично обусловена и не зависи от приема или синтеза на холестерол …

  2. Аз да попитам, защо не превеждате правилно?!, че Нещо не ми става ясно, цитирам: „… Поради тази причина, д-р Спенс счита яйцата за полезен продукт, защото жълтъкът ускорява процеса на отлагане на холестеролови плаки.“
    Е, ПОЛЕЗЕН ИЛИ ВРЕДЕН Е ЯЙЧЕНИЯ ЖЪЛТЪК???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *