Създадоха лечебен спрей за нещастен брак

Психолози  от Университета на Нотингам са създали хормонален  спрей, който може да помогне съпрузите да се помирят след скарване.

Тайната е учудващо проста:  спреят съдържа   хормона окситоцин, който увеличава чувствителността при мъжете и прави жените спокойни. Окситоцинът се произвежда в  организма, увеличава либидото и чувството на доверие към партньора, именно този хормон е отговорен за емоционална връзка на майката и детето.

Ефективността на спрея се доказва от  клинични експерименти. 17 семейни двойки на възраст от 20 до 50 години са участвали в изпитанията. Всяка двойка трябвало в продължение на 45 минути да си спомня  конфликтни ситуации в семейството, след което половината от двойките си впръсквали в носа спрей с окситоцин, а останалите спрей с плацебо.

Резултатът показал, че спреят с окситоцин правил  съпрузите след караницата по-дружелюбни и помогнал  по- бързо да се сдобрят. Медицински анализ потвърдил, че скарването не е оставило следи от превъзбуда в нервната система при жените използвали спрея. При мъжете  лекарството намалявало  изискванията към половинката  и увеличавал дружелюбието.

Лекарите казват, че ползването на спрея два пъти на ден, увеличава сексуалната активност в двойката и повишава разбирателството между съпрузите.

Сега всяка двойка, която иска да спаси любовта си и да има топли отношения през годините, не трябва да се   впечатлява от караниците, а само трябва да  използва „спрея  на помирението“, който няма да позволи на съпрузите  да се ругаят и да трупат обиди един към друг. Като резултат  ще направи брака им по-щастлив.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *