Учени: да се яде и пие около компютъра е опасно за здравето

Учени от Киевския  Института по човешка екология експериментално доказаха, че яденето и пиенето в близост до мобилни телефони и компютри може да бъде опасно за здравето.

Изследователите наблюдавали как се променя структурата на вода в стъклена чаша, която се намира близо до мобилен телефон, преди и след разговор. Експериментът показал, че водата може да реагира на дори и на малки магнитни полета, които правят структурата и по-агресивна.

Експериментите извършени в близост до компютъра, показали подобен резултат, което потвърждава предположението  на следователите от Киев, съобщава Evrosmi.

Те твърдят, че по същият начина компютри и мобилни телефони влияят на човешкото тяло, което се състои от 80% вода. Поради това в бъдеще хората, които  пият вода или се хранят пред компютъра или в момент  на разговор по мобилния си телефон,  могат да развият такива болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Ето защо, учените съветват   онези, които са свикнали да ядат и пият пред компютъра, например, у дома или на работа, да се откажат от този навик.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *