ВМРО организира протести срещу Синята зона в София

Нужда от платено паркиране за живеещите в центъра на София няма. Има нужда от протестни акции, след като Столичният общински съвет иска да въведе дискриминационни промени в Наредбата за паркиранеhttp://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=3954:2012-03-06-10-19-42&catid=6:actual&Itemid=25.

Това становище изразява заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки,  във връзка с обявените масови протести на софиянци срещу решението на управляващото мнозинство в СОС.

ВМРО подкрепя недоволството на гражданите и организираните от тях протести срещу разширението на зоните и увеличението цената за паркиране в т.нар Синя зона в столицата. След като правата на хората се нарушават безцеремонно и тенденциозно, ние, гражданите, сме принудени да излезем и да настояваме за справедливо отношение, коментира Джамбазки.

Преди месеци общинският съветник на ВМРО внесе доклад в СОС, в който настоява това увеличение да бъде отхвърлено като необосновано и необмислено.

В знак на личен протест преди дни, Ангел Джамбазки върна служебната си карта за безплатно паркиране в Синята зона.

ВМРО е взело решение да провежда протести пред Столична община по време на редовните заседания. Те ще започнат през есента, когато работата на общинските съветници ще се възобнови, и ще продължат до момента, в който ще бъдат отменени несправедливите и немотивирани промени, ощетили софиянци.

13 август 2012
______________________________
http://www.vmro.bg

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *